Tijdelijke huisvesting

Wodanstraat

Kindercentrum Altijd Lente is tijdelijk gehuisvest aan de Wodanstraat 1-3. Onze locatie aan de Willemsparkweg 146-148 wordt in de periode van oktober 2013-april 2014 gefundeerd en verbouwd. De opvang gaat in de tussenliggende periode gewoon door en er kunnen tevens nieuwe kinderen geplaatst worden. In het voorjaar verhuizen de kinderen met hun vaste pedagogisch medewerksters terug naar Zuid in een gloednieuwe locatie die van alle gemakken is voorzien.

Eind september is de vestiging van de Willemsparkweg 148 verhuisd naar de tijdelijke locatie aan de Wodanstraat vanwege funderingswerkzaamheden aan het pand.

Een verhuizing is een hele gebeurtenis, zeker voor jonge kinderen. We hebben daarom vooraf een plan gemaakt hoe we intern de kinderen en ook de medewerkers konden begeleiden bij deze overgang. Waar kun je dan aan denken?

De kinderen zijn spelenderwijs voorbereid door het thema ‘verhuizen’. Er bestaan leuke boekjes over het onderwerp waardoor de kinderen meer hebben geleerd over wat dat dan is ‘verhuizen’. En dan het tijdsbesef. Dit is een moeilijk begrip voor jonge kinderen en dus is er een visuele verhuiskalender gemaakt waarbij de verhuiswagen over een papierenweg elke dag een ‘stapje’ dichterbij ‘de nieuwe Altijd Lente’ kwam. Hoe goed dit aansluit bij de beleving van de peuters werd o.a. duidelijk toen een peuter mij uitlegde hoe dit werkte en vol enthousiasme vertelde dat we gingen verhuizen! Een wijze uitspraak van een andere peuter die vertelde dat er eigenlijk nu 3 Altijd Lentes waren; deze Altijd Lente, de ‘andere Altijd Lente’ (lees; vestiging 211) en de nieuwe! Het verhuis-lied maakte het geheel compleet.

De eerste kennismaking met de nieuwe ruimtes voor de meeste kinderen was tijdens de open-middag. Ouders kwamen voor een gezellige borrel en de kinderen gingen op onderzoek uit. De eerste weken hebben in het kader van dit onderzoek gestaan. Speelgoed wat ze al kende was toch weer een nieuwe uitdaging als het in een nieuwe omgeving staat. Het resultaat was dat de kinderen de eerste weken, super geboeid in de verschillende ‘nieuwe’ hoeken speelden!

Voor de medewerkers betekent de nieuwe locatie een nieuwe werkplek. Nieuwe vluchtroutes en naar buiten gaan gaat anders maar ook kleinere zaken als; waar staan de bekers nou ook alweer? Je raakt aan dit laatste natuurlijk snel gewend, voor de werkinstructies ligt dat iets anders. Niet alles werkt meteen zoals je verwacht. Vandaar dat er 2 brandoefeningen zijn gedaan en we op proef naar buiten zijn geweest, om te kijken of we nog zaken tegen zouden komen en vervolgens extra afspraken hierover te maken.

Op dit moment is iedereen gewend aan de situatie en heeft zijn draai weer gevonden. Volgend jaar gaan we weer terug naar de Willemsparkweg 148 en zullen dit uiteraard weer met dezelfde zorg begeleiden.

Een boekentip op dit gebied;

‘Verhuizen met kinderen’, Een onmisbare gids met waardevolle tips en adviezen door Christel Westgeest.

Ideeën voor dit deel van de Lentekolder zijn altijd welkom meerhoff@altijdlente.nl

Groet,

Vanessa

| vrijdag 20 december 2013 | 1 reactie »

Kindercentrum Altijd Lente

020 - 644 44 32


Vestiging 1 & postadres:
Willemsparkweg 211 H
1071 HC Amsterdam
Registratie 137157587

Vestiging 2:
Willemsparkweg 148 O
1071 HS Amsterdam
Registratie 135535359

Registratienummers Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB):
100008283 (211), 10033105 (148)

Kindercentrum Altijd Lente. Al 23 jaar niet zomaar een kinderdagverblijf