Babygroep

Over de babygroep

De babygroepen volgen de ritmes van de individuele kinderen tot ongeveer de leeftijd van 1 jaar. Baby’s slapen de eerste periode regelmatig in een hangmatje op de groep, om zodoende te wennen aan de geluiden op het centrum. Het is mogelijk om je baby zelf te komen voeden. Wij bieden de kinderen ook gekolfde melk aan. De melk wordt ‘au bain marie’ opgewarmd. Vanaf ongeveer 10 maanden wordt geprobeerd om de kinderen te laten wennen aan vaste etenstijden. Langzaam maar zeker wennen deze kinderen aan een vaste dagindeling en worden zij voorbereid op de overstap naar de peutergroep.

Dagindeling

Kinderen tussen 3 en 10 maanden volgen hun eigen ritme. Vanaf de leeftijd van 10 maanden wennen zij langzaam aan een dagritme op de groep:
10.00 uur: tussendoortje (meestal cracker met kruidenthee);
11.00/12.00 uur: lunch
15.00/15.30 uur: tussendoortje (rijstwafel, soepstengel, fruithapje en drinken)

Activiteiten

De activiteiten op de babygroep zijn vooral individueel gericht. Denk hierbij aan motorische spelletjes zoals: pakken, geven, zitten, kruipen, tekenen en plakken. Daarnaast wordt veel voorgelezen en gezongen. Activiteiten zijn vaak afgeleid van thema’s op de peutergroep. De kinderen op de babygroep moeten zich zoveel mogelijk vrij kunnen bewegen. Daarom maken we beperkt gebruik van de box en de wipstoeltjes en geven we de kinderen veel bewegingsvrijheid op de mat.

Communicatie en overdracht

Bij het brengen en halen nemen wij voldoende tijd voor de overdracht. Het komt de zorg ten goede als ouders en pedagogisch medewerkers goed zijn geïnformeerd over het kind. Tijdens het brengen is het mogelijkheid om op de groep even koffie of thee te drinken. Vanaf de babygroep houden wij een schriftje bij. Onze medewerkers schrijven regelmatig over de belevenissen van het kind gedurende de dag. De schriftjes zijn niet bedoeld als vervanging van de overdracht. Kinderen hebben een mentor die regelmatig afspraken maakt met ouders voor kindbesprekingen. De ouder geeft aan welke tijden hiervoor geschikt zijn. De gesprekken geven inzicht in de ontwikkeling van het kind en er worden ervaringen uitgewisseld, afspraken gemaakt en advies gegeven. Onze medewerkers nemen uitgebreid de tijd voor de kindbesprekingen.

Kindercentrum Altijd Lente

020 - 644 44 32


Vestiging 1 & postadres:
Willemsparkweg 211 H
1071 HC Amsterdam
Registratie 137157587

Vestiging 2:
Willemsparkweg 148 O
1071 HS Amsterdam
Registratie 135535359

Registratienummers Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB):
100008283 (211), 10033105 (148)

Kindercentrum Altijd Lente. Al 23 jaar niet zomaar een kinderdagverblijf