Activiteiten

Spelen, kleuren, klanken

Kinderen moeten buiten kunnen spelen, bewegen, muziek kunnen maken en creatief kunnen zijn. Daar steken wij veel energie in. Een greep uit de vele activiteiten tijdens onze kinderdagopvang:

  • het Altijd Lente Kinderatelier,
  • de gymnastiek- en yogaprogramma’s voor peuters,
  • muziek maken in samenwerking met Stichting MEMO (MEmorabele MOmenten) die kinderen op speelse en verantwoorde wijze laten kennismaken met diverse muziekstijlen en instrumenten.

Kinderatelier

Het Altijd Lente Kinderatelier is een succesvol concept. Eén dag per de week is een pedagogisch medewerker vrij geroosterd om met de kinderen op creatieve ontdekkingstocht te gaan. Er is persoonlijke aandacht voor alle kinderen en er komen diverse creatieve activiteiten voorbij zoals verven, tekenen, knippen, plakken, bouwen en vouwen. Het eindresultaat is ondergeschikt aan het plezier dat de kinderen beleven op deze dag.

Bewegen

In samenwerking met een fysiotherapeut hebben wij een bewegingsprogramma ontwikkeld. Voldoende bewegen is belangrijk en vooral leuk. Voor de peuters bieden wij kinderyoga op de groep, door onze eigen pedagogisch medewerkers. Natuurlijk bewegen wij ook door veel naar buiten te gaan, het Vondelpark is immers onze voortuin!

Stichting MEMO & Kleintje Kunst op bezoek

Al geruime tijd werkt Altijd Lente samen met Stichting MEMO, sinds 2016 is daar een samenwerking met Kleintje Kunst bijgekomen. Iedere twee weken is er een voorstelling op beide peutergroepen. MEMO verzorgt muzikale intermezzos en doet een beroep op de aangeboren, nog niet ontwikkelde, muzikaliteit van kinderen. Kleintje Kunst biedt de peuters van Altijd Lente een kennismaking met dans, drama, theater en beeldende kunst. De peuters krijgen alle vrijheid om actief mee te doen tijdens deze voorstellingen.

warm welcome

I want to write this email to say thank you for your warm welcome from the very first day to

Cesare

bijzonder fijne plek

Altijd Lente is voor onze kinderen, maar ook voor ons als ouders, een bijzonder fijne plek geweest. Het is een

Jantien en Pepijn

petit joyaux

Mes deux filles sont restées plus de deux ans chez Altijd Lente (Willemsparkweg 148). Cette crèche est un petit joyaux,

Kasia

a very clear message about their approach to children

We visited a series of creches for our boys . As all parents, we wanted the best for our children

Mylene

Altijd Lente

Acht jaar lang was Altijd Lente voor onze kinderen (nu 8 en 4 jaar) een ‘thuis’ buiten huis. Een warm

Floor en Eran