Gezondheid en veiligheid

Voeding en risicobeleid

Vaccinatiebeleid

Kindercentrum Altijd Lente plaatst alleen kinderen die deelnemen aan het Rijksvaccinatieprogramma.

De reden dat wij hiervoor gekozen hebben is dat de veiligheid van kinderen één van onze belangrijkste pijlers is. De afgelopen jaren is de vaccinatiegraad in Nederland gedaald tot onder de gewenste norm van 95% (dit is de door de WHO gestelde minimale norm die nodig is voor groepsbescherming). Wij willen binnen onze kindercentra een veilige omgeving creëren waar de vaccinatiegraad 100% is.

Hiermee willen wij vooral de jongste groep kinderen beschermen. De meeste kinderen beginnen op de kinderopvang als ze 3 à 4 maanden oud zijn. Kinderen zijn totdat ze 14 maanden zijn niet volledig beschermd, pas met 14 maanden, wanneer het grootste deel van de vaccinaties heeft plaatsgevonden zijn zij beschermd tegen de Bof, Mazelen, Rode hond, Difterie, Kinkhoest, Tetanus en Polio.

Ouders dienen een vaccinatiebewijs te kunnen laten zien. Hier wordt naar gevraagd na en 4 en 16 maanden.

Bewust eten, maar wel lekker!

Naast het bewust pedagogisch handelen, vindt Altijd Lente bewuste voeding belangrijk. Onze menu’s zijn divers en gezond. We bieden zoveel mogelijk natuurlijke producten zonder toegevoegde suikers aan. Met een goede balans tussen ‘goede’ en ‘slechte’ vetten. Daarnaast letten we op de hoeveelheid zout, kruiden en kleurstoffen. Ook bij verjaardagen vragen wij de ouders om gezonde traktaties. Bij Altijd Lente eten alle kinderen vanaf 6 maanden twee-wekelijks een warme maaltijd. Voor deze maaltijden zijn wij een samenwerking aangegaan met Madaga. Madaga levert volledig biologische maaltijden zonder enige toevoegingen. Deze maaltijden worden op wisselende dagen geserveerd.

Allergieën en speciale wensen

Bij allergieën of speciale wensen wordt in overleg met ouder of huisarts, afgestemd dat speciale voeding wordt gegeven. In samenspraak worden eventuele kosten door ouders vergoed. Het komt voor dat specifieke voedingsmiddelen, zoals pindakaas, van de groep worden geweerd om kinderen met zeer ernstige allergieën te beschermen.

Risico-inventarisatie

Jaarlijks voert Altijd Lente een ‘risico-inventarisatie gezondheid en veiligheid’ uit. Hierbij worden mogelijke risico’s geïnventariseerd, besproken en voorzorgsmaatregelen getroffen. De risico-inventarisaties worden schriftelijk vastgelegd, gerapporteerd en geëvalueerd met de pedagogisch medewerkers.

warm welcome

I want to write this email to say thank you for your warm welcome from the very first day to

Cesare

une relation de confiance

Pour s’épanouir à la crèche , les enfants ont besoin de se sentir en sécurité pour établir une relation de

Sadia

bijzonder fijne plek

Altijd Lente is voor onze kinderen, maar ook voor ons als ouders, een bijzonder fijne plek geweest. Het is een

Jantien en Pepijn

een vervanging van thuis

Onze dochter Emilie gaat sinds oktober 2017 naar Altijd Lente. Ze is daar bijna 4 dagen in de week, en

Sigrid

a very clear message about their approach to children

We visited a series of creches for our boys . As all parents, we wanted the best for our children

Mylene