Kinderdagverblijf Johannes Verhulstraat in Amsterdam Oud -Zuid

Kinderdagverblijf Bloem bestaat sinds 2003, en opende haar eerste vestiging aan de Roerstraat in Amsterdam. De vestiging Roerstraat is een kleine oase van rust, verborgen tussen de Roerstraat en Maasstraat. Via een poort onder de huizen door komt u in onze tuin terecht waar ons vrijstaand pand staat. Deze is in 2003 geheel opnieuw gebouwd, speciaal voor ons kinderdagverblijf.

Zowel de baby- als peutergroep hebben een eigen verschoonruimte, met voor de peuters wc’s op peuterhoogte. Daarnaast hebben beide groepen een eigen slaapkamer, waar ieder kind zijn of haar eigen bedje heeft.

De vestiging is licht, door grote ramen en zowel de baby- als de peutergroep komen direct uit op de tuin, waardoor de kinderen heerlijk elke dag buiten kunnen spelen.

a very clear message about their approach to children

We visited a series of creches for our boys . As all parents, we wanted the best for our children

Mylene

bijzonder fijne plek

Altijd Lente is voor onze kinderen, maar ook voor ons als ouders, een bijzonder fijne plek geweest. Het is een

Jantien en Pepijn

Altijd Lente

Acht jaar lang was Altijd Lente voor onze kinderen (nu 8 en 4 jaar) een ‘thuis’ buiten huis. Een warm

Floor en Eran

une relation de confiance

Pour s’épanouir à la crèche , les enfants ont besoin de se sentir en sécurité pour établir une relation de

Sadia

petit joyaux

Mes deux filles sont restées plus de deux ans chez Altijd Lente (Willemsparkweg 148). Cette crèche est un petit joyaux,

Kasia

Kinderdagverblijf Bloem biedt pedagogisch hoge kwaliteit en ook de kwaliteit van materialen is van hoog niveau. In een kwalitatieve goede organisatie werken leidsters met plezier en zorgt dit ervoor dat alle energie in zaken kan worden geïnvesteerd die van belang zijn, namelijk de kinderen.

Kinderdagverblijf Bloem is op uitnodiging van de gemeente Amsterdam lid geworden van de Kwaliteitskring Kinderopvang. Dit is een kring met 5 andere kinderdagverblijven die door de GGD zijn verkozen tot beste kinderdagverblijven van Amsterdam.

Ook heeft kinderdagverblijf Bloem in 2014 de Tevredenheidsaward Noord Holland gewonnen. Dit is een prijs voor het meest klantvriendelijke kinderdagverblijf in de provincie.

Bloem is een kinderdagverblijf met horizontale groepen, dus kinderen van 0-2 jaar in een groep en de peuters van 2-4 jaar in een groep Dit is de indeling die ons inziens het meeste rust geeft voor de kinderen. Andere kinderdagverblijven kiezen soms voor verticale indeling (0 tot 4 jarigen bij elkaar op 1 groep), maar dat is in onze ogen geen optimale indeling.

Door horizontale opvang te bieden kunnen wij de activiteiten op de groepen het beste afstemmen op wat kinderen van een bepaalde leeftijd nodig hebben.

Het dagelijks contact met de pedagogisch medewerksters is, zowel voor de kinderen als voor de ouders, een van de belangrijkste zaken in de opvang van jouw kind. Daarom hechten wij veel waarde aan het investeren in onze medewerkers, en besteden wij veel aandacht aan opleidingen, functionering en ontwikkeling van onze medewerkers.

Bij kinderdagverblijf Bloem zorgen wij ervoor dat er vaste gezichten op de groep staan, zodat de kinderen een band met hen kunnen opbouwen en zich veilig en vertrouwd voelen.

We besteden veel aandacht aan muziek en dans. Dit is voor de meeste kinderen een goede uitlaatklep. Het belangrijkste vinden wij dat kinderen plezier hebben in het uiten van hun creativiteit.

Bloem werkt samen met Stichting Memorabele Momenten. Dit betekent dat er wekelijks een jonge getalenteerde artiest met steeds een ander instrument bij ons op bezoek komt om de kinderen kennis te laten maken met bijzondere mensen, muziek, dans en andere vormen van kunst vanuit alle werelddelen. Ook door de baby’s wordt er heel enthousiast gereageerd op de bezoeken van Memo.

Wij zijn een kleine organisatie, een familiebedrijf. De directie bestaat uit Ramon en Gila (sinds 2001 gelukkig getrouwd!) die iedere dag op beide vestigingen aanwezig zijn en altijd aanspreekbaar zijn, eventueel via de email mocht je ons niet treffen.

Marlies is de leidinggevende van beide vestigingen en ook zij is iedere dag op beide vestigingen te vinden. Bovendien staan Gila en Marlies ook met enige regelmaat op de groepen als pedagogisch medewerkster. Dit om feeling te houden met de werkvloer en kinderen, maar ook fungeren zij als vaste invallers wanneer vaste medewerkers afwezig zijn.

Beide locaties van kinderdagverblijf Bloem hebben 1 babygroep en 1 peutergroep. Dit betekent dat iedereen elkaar kent en het voor de kinderen overzichtelijk en vertrouwd blijft.

De overstap van de babygroep naar de peutergroep verloopt dan ook gemakkelijk voor de kinderen, omdat ze de leidsters van de peutergroep al kennen, bijvoorbeeld door het gezamenlijk buiten spelen.

Dagritme

De kleine baby’s hebben allemaal een eigen ritme, dus zij gaan slapen als ze moe zijn en eten als het hun etenstijd is. Naarmate de kinderen ouder worden gaan ze meer naar vaste regelmaat.

Activiteiten

Naast het vrij spelen, wat een belangrijke pijler is van ons pedagogisch beleid bieden wij zo nu en dan ook activiteiten aan. Dit doen wij niet veel, omdat dit later op school al veel gebeurd en wij het grote goed van...

Brengen en halen

Aan het begin van de dag starten de groepen gezamenlijk; zodat ouders, pedagogisch medewerkers en kinderen contact hebben.

Communicatie

Open en zorgvuldige communicatie tussen ouder en kinderdagverblijf is een voorwaarde voor goede kinderopvang.